27 Mart 2013 Çarşamba

islami rüya tabirleri-160f89bf

gören kimse kendisiyle yükselecegi kadar anlayis ve zekaya sahip olur. Bazilari da merdiven basamagi ibadet eden zahid bir kimsedir. Bundan dolayi ibadet eden ve zahid bir kimseye yaklastigini gören kimse yükseklige ibadete nail olur dediler. Vali için her basamak velayettir. Basamaklarin birdenbire üzerine varmak rüya sahibinin ugrayacagi tehlikeye ve rüyada gördügü miktar müskilat ve kolayliklara isarettir. Yapilmis basamaklar islerin kolayligina agaçtan yapilmis merdiven basamaklari bazan iste sebata ve gizlemeyi arzu ettigi bir seyi gizlemeye delalet eder. Rüyada basamaklardan yukariya çikmak azar azar nail olunacak yükseklik ve Cennetteki derecedir. Sayarak merdiven basamaklanna çiktigim gören kimse o basamaklarin sayisii kadar hayat sürer. Bes basamak bes vakit namazdir. Basamaklarda meydana gelen kusur ve noksanlik namazda meydana gelen noksanliktir.
Merhamet Merhametli ve sevinçli olduğunu görmek Kur'anı ezberlemeye delalet eder. ( Daha geniş tabir için Bakınız Bağışlamak Rahmet Etmek.)
Merhem Rüyada merhem görmek bir hastalık başlangıcı işaretidir. Rüyada merhem görmek bir hastalık başlangıcı haberidir. Sarı renkli ise hastalıktır. Melhem sürmek olayların üstünü kapamak gizlemek olarak yorumlanır.Rüyada yaraniza veya kanayan bir yerinize merhem sürdügünüzü görmek zor bir durumda bulundugunuz için bir dostunuzun veya yakininizin size yardimda bulunmasini isteyeceginize delalet eder.
Merih Bu gezegen ordu komutanına yahut üst düzey emniyet görevlisine kan dökülmesine korku ve sıkıntıya delalet eder.
Merih gezegeni Rüyada Merih gezegenini görmek serre sikintilara korkulara ve kan dökülmesine isarettir.Merinin yukardan asagi indigim yanar vaziyette bulundugunu görse yangin çikmasina zulme kapali seylerin açilmasina ve evlerin yikilmasina isarettir.
Merkep Danyal Aleyhisselama göre rüyada merkep görmek veya binmek yüksek bir mertebeye ulasmaga bu rüyada görülen iyi veya kötü her sey rüyanin sekline göre tabir olunur. Rüyasinda kendi mali olan bir merkebi görene hayir kapilari açlir kederden ve sikintidan kurtulur. Bir çok merkep görenin mali ve rizki artar. Rüyada merkep eti görmek ticaretten bol kazanca ve çok mala delalet eder. Merkebini öldürüp etinden yedigini gören malindan dolayi kedere ve rizk darligina düser. Bir rivayete göre haram mala isarettir Merkebinin öldügünü ve o sirada merkebe binmis olmadigini görmek dar geçime ve halinin bozulmasina delalet eder. Merkepten düstügünü görenin zarari olur. Is için merkepten indigini ve sonra tekrar bindigini görmek islerinin bozulmasina delalet eder. Kirmani'ye göre bir merkep satin aldigini gören hayra erer merkebinin bir gözünün kör oldugunu görenin geçimi ve isleri bozulur Merkebinin kuyrugunun uzadigini görenin çok arkadasi olur. Merkebinin öldügünü ve baska bir merkebe bindigini gören geçinmek hususunda bir halden diger hale düser merkebinin katir oldugunu gören yolculuktan mal ve menfaat kazanir. Merkebinin at oldugunu görmek hükümet tarafindan hayir ve menfaat görmege merkebin koyun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder