23 Mart 2013 Cumartesi

dini rüya tabirleri-f63d0b97

Nablusi'ye göre yolcularin ve gelen geçenin susuzluklarini gidermeleri için yapilan bir sebili görmek sadaka ve hayir ve iyilik ve cömertlikle yorumlanir. Bir sebil yaptigini gören halka faydali olacak bir vakif kurar. Bir sebilden su içtigini gören herkesin faydalanmasini gözeten ve ona göre hayrat yapan bir kimseden faydalanir. Bir sebili çok iyi sekilde yeni yapilmis görmek o yerde feyiz ve bereketin olduguna harap ve yikik görmek veya su bulunmadigini görmek o yerde hayir bereket ve iyiligin bulunmadigina delalet eder. Rüyada kendisinin bir sebilde hizmet ettigini ve gelen geçene su dagittigini görmek halkin dünya ve ahiret islerinde onlara yardimci olduguna isarettir. Bir sebilde halka bulanik su dagitildigini görmek hayir etmek maksadi ile haram mal dagitildigina berrak ve temiz su dagittigini görmek ise helal mal dagitildigina delalet eder. Bir baska rivayete görede Rüyada görülen sebil faydali insana zengin adama toplu mala veya halkin kendisinin bllglsinden istifade ettigi zata isarettir.
Şebnem Bakınız Çiy Jale.
Sebze Mevsiminde ve taze olarak görülen ve yenen sebzeler rızka mevsim dışında görülmeleri üzüntü ve kedere Kötü kokulu sebzelerden yemek gizli olan şeylerin açığa çıkmasına yahut ev halkının o kimseye olan buğzuna Tere nane vs. gibi sebzeleri görmek üzünntü ve kedere Sebze ekili yeri görmek üzüntülü birtakım erkeklere Sebzelikten sebze toplamak hanımın akrabaları cihetinden gelecek üzüntüye Deste deste sebze kişiyi şerden koruyan uyarıcıya Kuru sebze kendisiyle malların ıslan edildiği şeylere delalet eder. ( Ayrıca Bakınız Sebze ve Meyve Bahçesi.)Rüyada yeşil olan her sebze ve bununla ilgili bütün rüyalar çok hayırlıdır. Rahat ve hareketli bir hayat sürmeyi müjdeler. Domates uzaktan gelecek iyi haberlere işarettir. Rüyada yeşil olan her sebze ve bununla ilgili bütün rüyalar çok güzeldir. Rahat ve huzurlu bir hayatı haber verir. Domates uzaktan güzel haberler alınacağına yorumlanır. İyi renkli taze sebze mal mülk para zenginlik kısmettir.Rüyada sebze görmek genellikle ömür uzunluguna ümide yasamaya ve mutluluga yorumlanir. Bir baska rivayete görede Rüyada sebze görmek üzüntü ve kederdir. Sebze tarlasi enistesi olan erkeklere isarettir. Bir kimse rüyada kendisinl bostandan bir deste sebze topladigini görse serden kaçinmasi lazimdir. Kuru bakla kendisiyle diger mallarin islah edilecegi bir maldir. Bazi tabirciler baklanin hepsi güzel bazilan da çirkindir demislerdir. Yine bazi tabirciler sebzelerin hepsi ticarete erkeklere hüzün ve kedere çocuk ve mala isarettir. Rüyada pismis sebze yedigini görse her seyden hayir ve menfaata. ferah ve sürura rütbeye ve serefe nail ve her seyde ticaret ve faide görür.
Sebze ve meyve bahçesi Eşe çocuğa mala iyi geçime ve sıkıntıdan kurtulmaya Bahçeyi sulamak eşiyle ülfet ve ünsiyete Bilinenmeyen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder